Мисъл на седмицата

Мисъл на седмицата

Според проведено скоро проучване жената била най-щастлива на 33 години. Затова мисля следващите неопределено колко години да съм на 33!

октомври 26, 2012

Гробище за домашни любимци

Вкъщи сме гледали много домашни любимци, като се почне от рибки, през котки и кучета. Недостатъкът за мен да имаш животинче е, че рано или късно животинчето си отива. И ти е мъчно. Затова, когато малкият поиска домашен любимец, сериозно се замислих. Всъщност, честно казано, изобщо не ми трябваше време за размисъл. Мисълта да разхождам куче по тъмна доба, вместо блажено да си пия сутрешното кафе, или да обирам котешки косми от себе си постоянно, ми се струва меко казано непривлекателна. Убягва ми удоволствието в цялата работа. А и вече съм минавала по този път.

Склоних на рибка. Тя живя дълго (2 години) в кръгъл аквариум, чиято вода се сменяше приблизително на 2 седмици и биваше хранена на режим "от време на време". И както се досещате един ден се спомина.

Престоя (по мои предположения) в аквариума 2 дни преди някой да забележи, хм, загубата. И аз реших да се допитам до сестра ми какво се прави в такива моменти. Тя е по-веща в занаята, защото има повече деца и повече домашни любимци и нейните мъдри и прецизни съвети бяха следните (цитирам с нейно изрично позволение доказалият се с години ноу-хау):


1. от 2 до 6 месеца споминалият се любимец престоява в моргата (фризера) за изясняване причините за кончината;
2. прави се погребална церемония напр. на Аладжа манастир (или друг парцел)
3. ако след още 6 месеца намериш във фризера пакет с неясно съдържание, значи си пропуснал т. 2.
4. подменяш с нов жив екземпляр по възможност тайно, за заблуда на детето, за да не се налага да влизаш в сериозни разговори за тленността на живота (предполагам с бозайниците е малко по-трудно в сравнение с рибките).


Аз видоизмених малко процедурата, но общо взето спазих поредността на точките.
По т. 1 мога да кажа, че нашата рибка се спомина от прехранване или от недохранване. С една дума от храната.
По т. 2, хм, абе отървахме се от тленните останки.
Т. 3 - във фризера ми все пак има пакети с неясно съдържание, но със сигурност не са домашни любимци.
Т. 4 - изпълнена със знанието и съгласието на детето.


P.S. ако стане въпрос, старата ни рибка е отплувала в морето, да, точно така, и догодина лятото може да я видим там. Което не е съвсем невъзможно, като се има предвид т. 2

1 коментар:

  1. Ако стане въпрос, кажи на детето, че нашите рибки (изгубих им бройката) правят компания на неговата в морето :)

    ОтговорИзтриване