Мисъл на седмицата

Мисъл на седмицата

Според проведено скоро проучване жената била най-щастлива на 33 години. Затова мисля следващите неопределено колко години да съм на 33!

февруари 16, 2011

Ново 20

10 добри причини защо да съм на 30 и ... ми харесва повече от това да съм на 20 и ...

1. Знам, че нищо не знам, и че с времето няма голяма вероятност да стана нито по-умна, нито по-красива от сега, но това не ме тревожи. Чувствам се добре в кожата си.
2. Приключила съм (засега) с ученето. Имам предвид под формата на ходене на лекции, изпити и прочее колективни занятия. Вече няма да ми се налага да запаметяван никому ненужна информация, да си обременявам паметта с дати, имена и събития, да се тревожа къде точно да скрия пищовите за изпита и да негодувам колко несправедлива е системата.
3. Имам здравословна връзка с родителите си. Излязла съм завинаги от пасивно-агресивната фаза на общуването с тях и разбирам, че те също са просто хора и правят грешки, както и аз ще правя с моите деца, и в това няма нищо страшно.
4. Излязла съм от пубертета и все още много години ме делят от кризата на средната възраст (чувала съм да се говори за криза на 30-те, е, няма такова животно).
5. Не се лутам между различни стилове от рода на син грим, цикламени кичури и други модни престъпления. Знам как искам да изглеждам, какво ми стои добре и не съм съгласна да правя повече жертви в името на модата.
6. Вече знам каква искам да стана като порастна и усилено работя в тази посока.
7. Секс, секс и пак секс! Има ли нужда от пояснения? В пъти по-хубаво от преди 10 години и да се надяваме тенденцията да се задържи.
8. След множеството натрупан по темата опит, знам, че не се умира от разбито сърце, животът не се върти около един мъж (освен, ако не ти е син) и не се изчерпва с него.
9. Притежавам необходимите базови умения за самостоятелно оцеляване – мога да изпера прането без цялото да излезе розовеещо, да сготвя (напр. омлет или кренвирши с кашкавал), да поддържам чистотата в дома на приемливо ниво.
10. Вече съм голямо момиче, но все още се оглеждам за кого става въпрос, когато ме нарекат «госпожата» или «леличката».

3 коментара:

  1. Много добре казано! Покривам всички точки, макар че аз повече се доближавам до следващото ниво:40, но те пък били новите 20:) По точка 7 - с годините става все по-хубаво, гарантирано!
    И да, госпожа съм, но не ми става много приятно като го чуя :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Мина, и аз съм чувала, че животът започва на 40 :) Затова до там да я докараме и като се почне една веселба :))

    ОтговорИзтриване