Мисъл на седмицата

Мисъл на седмицата

Според проведено скоро проучване жената била най-щастлива на 33 години. Затова мисля следващите неопределено колко години да съм на 33!

декември 24, 2009

Ден 24 - Бъдни вечер

Тиха нощ, свята нощ!
Е, не съвсем, предвид това, че много празнуващи смятат за уместно да гърмят бомбички. Като се замисля сега какво най-много ми харесва в коледните празници, то това са традициите. Както и дългите приготовления, радостното очакване, подаръците, разбира се, и онова чувство за нещо общо, споделено и ... свято.
Нека традициите за този празник не се изчерпват само с нечетния брой ястия на трапезата, нищо не пречи вашето семейство да си създаде собствен ритуал, който да превърне в ежегодна традиция, за да стане празника още по-специален. Ето и няколко идеи:
- Украсете заедно елхата. Всяка година можете да добавяте по една нова играчка и така всеки път, когато окачате украшенията, ще си припомняте предходните празници. Играчките могат да се пазят и предават в семейството.
- Не слагайте в баницата стандартните късмети дето вървят заедно с корите за баница. Направете си ваши оригинални късмети с пожелания, актуални за вашето семейство.
- Отидете на църва.
- Преди вечеря, излезте навън и се насладете на светлините и украсата на центъра. Няма да има много хора и усещането ще е все едно градът и нощта са ваши.
- Изберете си книга, някоя, която да носи позитивно послание и да се харесва на всички ви, от която заедно да прочитате по малко всяка Бъдни вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар